تشخیص هویت اشخاص:
هویت مجموعه صفات و مشخصاتی است که موجب تشخیص یک فرد از افراد یا یک شئ از اشیاء دیگر میشود، از جمله کارهای تخصصی مهم در پزشکی قانونی تشخیص هویت است که هم برای افراد زنده هم برای افراد فوت شده صورت میپذیرد.
موارد قابل تشخیص در پزشکی قانونی عبارتند از:
1- تعیین هویت و وابستگی نسبی افراد:
گاهی در مواردی همچون: تصادفات دسته جمعی یا قتل، هویت فرد یا افراد کشته شده مشخص نمیباشد یا اینکه در مواردی مانند فرزندخواندگی وابستگی نسبی فرد (پدر و مادر واقعی وی) معلوم نیست در این موارد،انجام آزمایش تعیین هویت و وابستگی نسبی فرد از موارد قابل تشخیص است.
2-تعیین سن افراد:
سن افراد از جمله ویژگی های مشخص کننده هویت افراد است، در مواردی که فرد بنا به دلایلی ادعا دارد که سن او کمتر یا بیشتر از سن درج شده در شناسنامه است می تواند برای تغییر سن اقدام نماید که در این موارد تعیین سن واقعی فرد بر عهده پزشکی قانونی است.
تشخیص هویت مهم ترین وظیفعه پزشکی قانونی است و برای تمامی افراد زنده مراجعه کننده و متوفیان ارجاع شده انجام می شود. در ابتدای ورود فرد زنده مراجعه کننده و متوفی ارجاع شده برای تشخیص هویت به پزشکی قانونی باید هویت وی با اسناد هویتی،مشخصات قانونی و قضایی مطابقت داده شود که این افراد با مدارک هویتی مانند کارت ملی،شناسنامه و دیگر مدارک معتبر مطابقت داده میشوند.
بعضی از فوتی ها به دلایل مختلف مانند شدت جراحات و سوختگی با روشهای معمولی تشخیص هویت، قابل شناسایی نیستند باید با روشهای دیگری همچون اثرانگشت شناسایی شوند.
روشهای به کارگیری تشخیص هویت:
1- عکاسی
2- چهره نگاری
3- انگشت نگاری
4- آزمایش DNA
نام نویسنده : محترم طیبی | |
این مقاله توسط سرکار خانم محترم طیبی تهیه شده است، برای مشاهده همه مقالات کلیک کنید |
درخواست مشاوره رایگان