آنچه که در وبینار صوتی روش مطالعه اصولی خواهید شنید
- آیا وکالت و حقوق کسب و کار است؟
- ما برای چه هدفی باید مطالعه کنیم؟
- کلید رسیدن به اهداف در زندگی چیست؟
- هدف اصلی در مطالعه چیست؟ قبولی یا یادگیری؟
- نقش استمرار و تکرار در رسیدن به اهداف چیست؟
برای موفقیت چه چیزی لازم است؟
همه ما تلاش یک کودک را در جهت راه رفتن و ادامه دادن دیده ایم، کودک به تنها چیزی که فکر می کند بلند شدن و ادامه دادن است، یعنی استمرار و این کار را تا جایی انجام می دهد که بالاخره راه رفتن را یاد می گیرد.
ارتباط استمرار و روش مطالعه اصولی
اولین سوالی که برای یك دانشجوی حقوق مطرح می شود ممکن است این باشد:
1. برای موفقیت در آزمون وکالت روزانه چند ساعت را صرف مطالعه کنیم؟
2. کیفیت مطالعه به چه صورت باید باشد؟
دستیابی به پاسخ هیچ یک از این سوالات ، تضمین کننده موفقیت در آزمون و به ویژه در کسب وکار حقوق نخواهد بود. و مهم ترین اصل در موفقیت استمرار بر همه اینها می باشد. افرادی که در برابر حل مسائل زانو نمی زنند و استمرار دارند موفق خواهند بود. در این استمرار باید کیفیت و بعد کمیت را در نظر گرفت.
سه اصل مهم در موفقیت
1- استمرار
2- کیفیت
3- کمیت
در کنار هم تضمین کننده موفقیت خواهد بود. برای موفقیت در شغل وکالت باید استمرار داشته باشیم. چرا که ممکن است در مواردی با شکست مواجه شویم و پرونده های حقوقی به سرانجام خوبی نرسد. در این موارد که ممکن است با شکست مواجه شویم اگر استمرار و ممارست نداشته باشیم موفق نخواهیم شد. حال با این پیش زمینه ذهنی می تونیم بریم سراغ بحث اصلی یعنی انواع روش های مطالعه و تبیین آن ها
انواع روش های مطالعه
1- روش فله ای
در این روش یک منبع را انتخاب می کنیم، به عنوان مثال کتاب نظم حقوقی دکتر کاتوزیان، شرح جامع دکتر بیات و… ما آن ها را در این روش ماده به ماده و نکته به نکته بررسی و مطالعه می کنیم. اما متاسفانه شخص بعد از مدتی مطالبی را که تاکنون مطالعه کرده را فراموش می کند. اگر اصولی مطالعه نکنیم نسبت به ادامه مطالعه خسته و مردد شده و نسبت به آنچه که تاکنون مطالعه شده نیز مأیوس و ناامید می شویم.
2- روش مطالعه اصولی
این روش قاعده مند است؛ مطالب پایه ای و اصولی مطالعه می شود و منابع دسته بندی شده خوانده می شوند.
بهعنوان مثال در درس حقوق مدنی که در واقع ۷۰٪ سوالات مربوط به بخش تعهدات است ( ۱۱۷ ماده ) آنچه میان قراردادها تفاوت ایجاد می کند و به آن عنوان می دهد قواعد اختصاصی است. بسیاری از قواعد اختصاصی که گفته شده تکرار همان قواعد عمومی است.
مثال:
در قواعد عمومی یکی از شرایط اهلیت طرفین است و این شرط در یک عقد (عقد بیع) نیز لحاظ شده است، در واقع بایع و مشتری باید اهلیت داشته باشند .
به عبارتی بر خلاف روش فله ای در صورتی که با این ماده مواجه شوید آن را مطلب جدیدی تلقی نمی کنید و آن را در بحث قواعد عمومی قراردادها کاملاً بررسی و مطالعه کرده اید.
- در این روش، انبوهی از مواد برای شما تنها “یک تکرار” خواهند بود
یکسری موارد نیز در قاعده عمومی قرارداد به یک گونه عنوان شده و در قاعده خصوصی قرارداد به گونه ای دیگر ( بر خلاف یکدیگرند ) در این خصوص نیز این موارد را زمانی که تخصیص می زنیم قابل فهم و آسان خواهد شد و ممکن است ده ها ماده در یک نکته قابل جمع و فهم باشد.
مطلب آخر اینکه در هر مطالعه ای می توان روش مطالعه اصولی را به کار گرفت چراکه مطالب را در ذهن مبتنی بر اصل و فرع طبقه بندی می کنیم و باید بدانید که در روش یادگیری اصولی اگر ضعیف ترین داوطلب هم باشید، از قوی ترین داوطلب روش یادگیری فله ای نیز قوی تر خواهید شد.
بخشی از وبینار صوتی روش مطالعه اصولی
تفاوت اصلی میان روش مطالعه اصولی و فله ای
- در روش اصولی ذهن در اثر تکرار و تمرین قدرتمند می شود.
- اما در روش فله ای حافظه فرد به مرور زمان ضعیف خواهد شد چرا که دچار آشفتگی می شود.
دانلود رایگان وبینار صوتی روش مطالعه اصولی نه فله ای
- مدرس: استاد طالب ملائی
- مدت زمان: 70 دقیقه
- فرمت وبینار: صوتی
- مخاطب: دانشجویان وکالت
- قیمت: رایگان