شرایط هفتگانه قرارداد مشارکت در ساخت
به قراردادی که میان مالک زمین و سازنده بسته میشود قرارداد مشارکت در ساخت گفته میشود.
شکی نیست که قرارداد باید اجرا شود و متعهد نمیتواند از اجرای تعهدات ناشی از قرارداد خودداری نماید ولی ابتدا باید مفاد قرارداد و حدود آن معلوم شود. در تنظیم قرارداد باید علاوه بر جنبههای مالی به بررسی احراز مالکیت و سمت یکدیگر نیز توجه کافی به عمل آید. در قرارداد مشارکت در ساخت هفت شرط حیاتی وجود دارد که باید در تنظیم قرارداد رعایت شود.
شروط هفتگانه؛
۱- قبل از تنظیم قرارداد ملاحظه کنید که مالک طبق سند ملک موضوع مشارکت مالک محسوب شود یا اگر مدعی است که ملک را خریداری نموده باید وکالتنامه و مبایعه نامه ارائه گردد و اصالت آنها بررسی شود.
۲- اطمینان حاصل کنید که مالک قبل از انجام معامله ملک را به غیر انتقال نداده است.
۳- اگر ملک ورثهای است باید تمام وراث شخصاً یا توسط وکیل قانونی یا توسط ولی یا قیم در جلسه حاضر و قرارداد را امضا نمایند.
۴- حتماً در ضمن قرارداد سهم سازنده و مالک مشخص باشد تا در زمان بروز اختلاف در دادگاه مواجه با رد دعوا نشوید.
۵- اگر مبالغی قرار است هزینه شود و پرداخت آن به صورت برابر یا بر اساس سهم طرفین باید پرداخت شود حتماً باید تضمین کافی از مالک اخذ شود تا سازنده مطمئن باشد که میتواند آنچه را که مازاد بر سهم خود به شهرداری یا ثبت یا غیره پرداخته دریافت نماید.
۶- برای تمام تعهداتی که در قرارداد وجود دارد هم مدت و هم وجه التزام تعیین نمایید تا در صورت عدم انجام تعهد بتوانید از طریق دادگاه وی را ملزم به اجرای تعهدات و پرداخت خسارت نمایید. مثلاً بابت تخلیه و تحویل ملک جهت ساخت یا بابت در اختیار دادن سند ملک یا بابت دادن وکالت کاری یا در رابطه با تحویل ملک پس از ساخت و همچنین تاریخ دقیق خاکبرداری، تاریخ دقیق اسکلت بندی،تاریخ دقیق و روز سفت کاری و نازک کاری و تاریخ دقیق اخذ پایان کار و صورتجلسه تفکیکی.
۷- حتماً حق فسخ برای مالک تعیین شود که اگر به طور مثال کار به مدت ۶ ماه بدون عذر موجه تعطیل شود مالک حق فسخ خواهد داشت و حق و حقوق سازنده تا مرحلهای که کار ساخت انجام شده پابرجا خواهد بود.
نام نویسنده : فریبا تیموری | |
این مقاله توسط خانم فریبا تیموری تهیه شده است، برای مشاهده همه مقالات کلیک کنید |