کارشناس اقتصادی گفت: صدور پروانه وکالت از درگاه ملی مجوزها به هیچ عنوان ناقض استقلال نیست و طبق قاعده، قوه قضائیه نمیتوان در صدور پروانه وکالت ورود کند.
امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت صدور مجوز پروانه وکالت از درگاه ملی مجوزها با حضور زمانیان کارشناس اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر، کیانی نایب رییس اتحادیه کانون های وکلا بحث و بررسی شد.
سوال : صدور پروانه وکالت از درگاه ملی مجوزها تا به امروز به چه صورت بوده است؟
کیانی نایب رییس اتحادیه کانون های وکلا: آمدند در تبصره نکته جالب را اعلام کردند که هیات مقررات زدایی میتواند مصوبه تعیین کند که قابل ابطال هم نیست. ما کانونهای وکلا در چارچوب مقررات قدم برمیداریم. براساس سیاستهای ابلاغی ما ماهیت قضایی داریم یعنی ناظر باید قوه قضاییه باشد. اکنون فقط نظام حقوقی کشور در میان بحثها باقی مانده است؟ اکنون نقض استقلال ما در حال صورت گرفتن است.
سوال نظر شما در این خصوص چیست آیا صدور پروانه وکالت از درگاه ملی مجوز نقض کننده استقلال است؟
زمانیان کارشناس اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر: مسأله انحصار است و هیچ کسی معترض استقلال نشده است. من از مجلس قبل خاطرم هست که درباره قوانین بحث میشد. قبلا سه نفر تعیین میکردند که ما چند نفر وکیل احتیاج داریم. اتفاقا اگر قرار بود استقلال نقض شود آن موقع باید دو سوم تصمیم گیری در اختیار قوه قضاییه قرار میگرفت. اکنون قاعدهای گذاشته شده است که قوه قضاییه نمیتواند دخالت کند و نمره امتحان تعیین کننده است. مرکز صدور مجوز کانون وکلا است. اکنون ما باید روی سامانه درخواست دهیم. این سامانه واسطهای بین متقاضی و کانون وکلا است. این سامانه، انحصاری که بیشتر در اختیار قوه قضاییه بود را گرفت.
نحوه اعلام نتایج از سوی درگاه ملی مجوزها به چه صورت است؟
کیانی: عزیزی میگوید که قانون وکلا باید یک بار دیگر طرح را بخواند. ما چند روز پیش نتایج را اعلام کردیم. نظام حقوقی کشور به زیر بیست درصد رسیده است. شما آقای زمانیان و دوستانتان نظام قضایی کشور را خراب کردید. نام حقوقی کشور تنزل پیدا کرده است. ما اعلام کردیم که این طرح، طرح مردودین آزمون وکالت است. خدا باید با این درصدها به داد مردم برسد. مردم باید وکیلی با در صدهای منفی اکنون داشته باشند.زمانیان: آزمون وکالت قرار است فرایندی باشد که انحصاری وجود نداشته باشد. یک نفر ذی صلاح است و به او اجازه داده نمیشود که وکیل شود؛ انحصار این است.
نحوه پذیرش وکلا از سوی درگاه ملی مجوزها به چه صورتی است:کیانی: ما چرا باید با منفی وکیل بپذیریم و پروانه دهیم.زمانیان: اصلا صدور مجوز یک موضوع اقتصادی است. نظام حقوقی آن موقعی آسیب دید که در اختیار شما آقای زمانیان بود مشکل مردم وکیل بی سواد نیست وکیلی است که جواب مردم را نمیدهد. یک نفر با چهل درصد زدن در آزمون وکیل نمیشود. باید رتبه بندی وجود داشته باشد. وکلا باید مرحله مختلف دورههای آموزشی مختلف را بگذرانند.کیانی: شما تمام داده هایتان را خلاف واقع میگویید. شما بر اساس دادههای علمی کار نمیکنید. ما نامه کتبی به مجلس نوشتیم که ظرفیت را کنار بگذاریم. نود و هشتاد را اعلام کردید که خوب است و اکنون دارید در مقابل دوربین خلاف واقع و دروغ صحبت میکنید. افرادی که ما میگرفتیم صلاحیت داشتند. اساتید به ما میگفتند که قوانین برای عدهای خاص زده میشد و اعلام میشد که معیار علمی است. ما میگوییم که به داد مردم برسید. ما سوگند میخوریم و شیلات و … سوگند وکالتی نمیخورند.