مقدمه:
در مقاله “رشته ی حقوق چیست؟” به بررسی برخی از سوالات افراد پیرامون رشته حقوق پرداختیم. اما یکی از مهم ترین سوالات افراد در خصوص مواد درسی دوران کارشناسی رشته حقوق می باشد.
به این منظور که بدانند چه عناوین درسی در کارشناسی این رشته میخوانند و به عبارت دیگر قرار است چه مطالبی در این 8 نیم سال تحصیلی بیاموزند.
هدف ما از نگارش این مطلب ذکر دروس کارشناسی رشته حقوق می باشد و به دو سوال در این خصوص پاسخ خواهیم داد؛
- اولا؛ دروس کارشناسی حقوق به چند دسته تقسیم می شوند؟
- ثانیا؛ هر دسته شامل چه عناوین درسی می شود؟
برای پاسخ به این سوالات به تفصیل، در ادامه با ما همراه باشید.
دروس کارشناسی حقوق به چند دسته تقسیم می شوند؟
دروس پایه:
دروس پایه با هدف تقویت بنیه علمی و زمینه سازی برای اخذ دروس اصلی و تخصصی، ارائه می شوند و در تمام رشته ها نیز بخش زیادی از واحد های درسی، مربوط به دروس پایه است. گذراندن تمام دروس پایه الزامی است و اگر دانشجویی حتی یک درس از دروس پایه را نگذرانده باشد، فاقد صلاحیت لازم برای دانش آموختگی خواهد بود.
دروس اصلی و تخصصی:
دروس اصلی و تخصصی فقط مختص به رشته و گرایش مربوطه (به عنوان مثال حقوق) می باشد.
دروس اختیاری:
واحد هایی که با عنوان اختیاری نامگذاری شده اند در واقع از بین گرایش های مختلف حقوق می توانند انتخاب شوند. خوب دقت کنید که به آن گرایشی که علاقمند هستید یا فکر می کنید در آینده با آن ارتباط بیشتری خواهید داشت و یا دروسی که نیاز های شما را بهتر برآورده می کنند و در آینده به شما در موفقیت بیشتر؛کمک می کنند اهمیت بیشتری داده و آنها را انتخاب کنید.
دروس عمومی:
منظور از دروس عمومی، درس هایی هستند که در تمام رشته های تحصیلی ثابت می باشند مثل دروس آیین زندگی، انقلاب اسلامی، دانش خانواده و جمعیت، ادبیات، زبان خارجی و …
دروس پیش نیاز:
در روند انتخاب واحد و گذراندن دروس دانشگاهی نکته حائز اهمیت این است که برای گذراندن برخی از دروس لازم است دروس دیگری را قبل از آن گذرانده باشیم تا مجاز به انتخاب آن درس شویم.
به عنوان مثال درس مقدمه علم حقوق یکی از دروسی است که پیش نیاز بسیاری از دروس در ترم های بعد می باشد.
در چارت درسی هر رشته و مقطع، نوع درس از لحاظ عمومی، پایه و اختصاصی بودن مشخص شده است و دانشجویان باید مطابق چارت درسی این دروس را اخذ کنند تا رعایت دروس پیش نیاز و هم نیاز نیز انجام شود. برای انتخاب واحد کردن محدودیتی وجود ندارد که شما در یک ترم چه تعداد واحد درسی تان مربوط به دروس پایه باشد اما حتما باید پیش نیاز های آن را گذرانده باشید و در چارت مربوط به رشته تان، پیش نیاز هر درس مقابل آن قید شده است.
هر دسته از دروس کارشناسی حقوق شامل چه عناوین درسی می شود؟
دروس پایه:
مقدمه علم حقوق، حقوق اساسی1، حقوق تجارت1، حقوق مدنی1، کلیات حقوق جزا، اصول فقه 1، حقوق اداری1، حقوق مالیه عمومی، حقوق مدنی2، قواعد فقه2، حقوق بین الملل عمومی1، پیشگیری از جرم.
دروس اصلی و تخصصی:
قواعد فقه1، حقوق اساسی2، حقوق بین الملل خصوصی1، حقوق کار، حقوق تجارت2، حقوق جزای عمومی1، آیین دادرسی مدنی1، اصول فقه2، حقوق اداری2، حقوق اساسی3، حقوق تجارت3، حقوق جزای عمومی2، حقوق مدنی3، آیین دادرسی مدنی2، حقوق بین الملل خصوصی2، حقوق تجارت4، حقوق جزای عمومی3، حقوق مدنی4، متون فقه1، جرم شناسی، آیین دادرسی مدنی3، متون حقوقی1، حقوق مدنی5، حقوق جزای اختصاصی1، آیین دادرسی کیفری1، حقوق مدنی6، حقوق جزای اختصاصی2، حقوق بشر در اسلام، حقوق بین الملل عمومی2، متون فقه2، متون حقوقی2، روش تحقیق، حقوق مدنی7، حقوق جزای اختصاصی3، حقوق سازمان های بین المللی، متون فقه3، متون حقوقی3،آیین دادرسی کیفری2، حقوق مدنی8، حقوق جزای اختصاصی4، حقوق بین الملل عمومی3، متون فقه4، متون حقوقی4، حقوق تطبیقی، پزشکی قانونی، ادله اثبات دعوی.
دروس اختیاری:
تاریخ حقوق، منطق حقوق، فلسفه حقوق، جامعه شناسی حقوق، حقوق ثبت، حقوق مالکیت فکری، اخلاق حقوق و قضا، حقوق دریایی، کیفر شناسی، حقوق فضای مجازی.
دروس عمومی:
زبان عمومی، زبان فارسی، تربیت بدنی، ورزش.
تعداد کل واحدهای دوره کارشناسی رشته حقوق 142 واحد به شرح ذیل می باشد:
دروس عمومی: 24 واحد
دروس پایه: 21 واحد
دروس اختصاصی: 87 واحد
دروس اختیاری: 10 واحد
در این مطلب تلاش کردیم به دو سوال شما با عنوان، دروس کارشناسی حقوق به چند دسته تقسیم می شوند؟ و هر دسته شامل چه عناوین درسی می شود؟پاسخ دهیم.
بعضی از دروس در این مطلب به رنگ آبی رنگ مشاهده می شوند که شما می توانید با کلیک بر هرکدام از آنها تدریس جامع آن را مشاهده نمایید.