منابع آزمون قضاوت1402 چیست؟
مواد امتحانی و ضرایب آنها در مرحله تستی آزمون قضاوت 1402در این مقاله عنوان شده است:
- استعداد شغلی
- حقوق مدنی
- آیین دادرسی و اجرای احکام مدنی
- آیین دادرسی و اجرای احکام کیفری
- حقوق جزای عمومی
- لمعه
- اصول فقه
- قواعد فقه
آزمون قضاوت چند مرحله دارد؟ آیا منابع آزمون قضاوت دانشجویان حقوق با متقاضیان حوزوی مشترک می باشد؟ آیا منابع مرحله تستی با منابع مرحله تشریحی متفاوت است؟ ضرایب هر یک از مواد آزمونی در آزمون قضاوت 1402 چیست؟
همانطور که می دانیم دانشجویان رشته حقوق بعد از فارغ التحصیل شدن از مقطع کارشناسی راه های متفاوتی پیش رو دارند. برخی از آنها قصد ادامه تحصیل دارند و تحصیلات تکمیلی را در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه می دهند و بعضی دیگر با هدف وکالت اقدام به مطالعه دروس برای شرکت در آزمون وکالت می کنند و عده ای نیز هدف آنها شرکت در آزمون قضاوت و همینطور سایر آزمون های حقوقی که از طرف قوه قضاییه برگزار می شود، می باشد.
همانطور که اغلب متقاضیان شرکت در آزمون قضاوت به این موضوع واقف هستند محدودیت های رشته قضاوت از وکالت بیشتر است. با این حال با توجه به امنیت نسبی شغلی رشته قضاوت که در جامعه به عنوان شغلی با وجهه اجتماعی خوب شناخته شده است، مخاطبان خود را دارد که تعداد آنها نیز کم نیستند. در این مقاله تلاش کرده ایم تا به تمام سوالاتی که در فوق بیان شد پاسخ دهیم و به عبارتی به بیان مواد امتحانی و ضرایب آنها در تمام مراحل آزمون قضاوت 1402 بپردازیم.
آزمون قضاوت 1402 چند مرحله دارد؟
آزمون قضاوت 1402 در سه مرحله تستی، تشریحی و مصاحبه علمی برگزار می گردد. که هر یک از این مراحل مواد امتحانی متفاوتی دارند.
آیا منابع آزمون قضاوت دانشجویان حقوق با متقاضیان حوزوی مشترک می باشد؟
مواد امتحانی و همینطور ضرایب مواد امتحانی در مرحله تستی برای داوطلبان حوزوی و فارغ التحصیلان دانشگاهی با هم یکسان است و مواد امتحانی مرحله تشریحی این آزمون برای داوطلبان حوزوی و شیعه و همینطور حوزویان اهل تسنن و فارغ التحصیلان دانشگاهی متفاوت می باشد.
منابع مرحله تستی آزمون قضاوت 1402 ( مشترک میان حوزویان شیعه و سنی و دانشجویان )
موضوعی که برای هر داوطلب آزمون قضاوت 1402 مشخص می باشد این است که گام اول برای موفقیت در آزمون انتخاب منبع مطالعاتی درست می باشد. در صورتی که کسی منبع مطالعاتی نامناسبی را برای مطالعه انتخاب کند علاوه بر ایجاد سرخوردگی پس از مدت کوتاهی مطالعه، منجر به عدم موفقیت آن در آن آزمون می شود.
معمولاً برای هر آزمونی مراجع مختلف منابع متفاوتی را به عنوان منابع آن آزمون معرفی میکنند مانند منابع متفاوتی که برای آزمون سردفتری و آزمون وکالت معرفی می شود. با این حال ما در این مقاله تلاش کرده ایم تا بهترین منابع آزمون قضاوت را که معتبر می باشند را اعلام نماییم.
همانطور که گفتیم مرحله اول آزمون قضاوت 1402 مرحله تستی می باشد و داوطلبانی به ۶۰ درصد مجموع نمرات را کسب نمایند به مرحله تشریحی راه پیدا می کنند.
مواد امتحانی و ضرایب آنها در مرحله تستی آزمون قضاوت 1402:
۱.استعداد شغلی:
این درس در این آزمون ضریب ۲ دارد و منبع آن کتاب استعداد شغلی ویژه آزمون قضاوت اندیشه ارشد مختصر و نافع استعداد شغلی آزمون قضاوت محمد عالی خانی است.
۲. حقوق مدنی:
شاید برایتان عجیب باشد اما حقوق مدنی در مرحله تستی آزمون قضاوت 1402 ضریب ۱ دارد. منابع پیشنهادی برای درس حقوق مدنی کتب زیر می باشند:
قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دکتر کاتوزیان، شرح جامع قانون مدنی دکتر فرهاد بیات، مجموعه پرسش های چهارگزینه ای حقوق مدنی دکتر قربانی.
مطالعه بیشتر:
بهترین منبع حقوق مدنی برای آزمون وکالت چیست؟
۳. آیین دادرسی و اجرای احکام مدنی:
این ماده درسی نیز در آزمون قضاوت 1402 ضریب ۱ دارد و منابع پیشنهادی برای این آزمون نیز کتب زیر می باشد:
دوره سه جلدی بنیادین دکتر شمس، متن قانون آیین دادرسی مدنی، قانون شورای حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴، قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲، مجموعه سوالات طبقه بندی شده آیین دادرسی مدنی امیر کمالوند.
مطالعه بیشتر:
بهترین منبع برای آیین دادرسی مدنی در آزمون وکالت چیست؟
۴. آیین دادرسی و اجرای احکام کیفری:
این درس نیز ضریب ۱ دارد و منابع پیشنهادی برای آن کتب ذیل می باشد؛ نکته ها در قانون آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی، متن قانون، تست آیین دادرسی کیفری اسماعیل ساولانی.
مطالعه بیشتر:
بهترین منبع برای آیین دادرسی کیفری در آزمون وکالت چیست؟
۵. حقوق جزای عمومی:
حقوق جزای عمومی یکی از دروس مهم در آزمون قضاوت می باشد و ضریب دو دارد و منابع پیشنهادی برای این درس کتب ذیل می باشد؛ مجموعه سه جلدی حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی، متن قانون، تست حقوق جزای شادی عظیم زاده.
مطالعه بیشتر:
بهترین منبع برای حقوق جزای عمومی در آزمون وکالت چیست؟
بهترین منبع برای حقوق جزای اختصاصی در آزمون وکالت چیست؟
۶.لمعه:
باید بدانید که تمام مباحث کتاب لمعه در آزمون قضاوت مورد پرسش قرار نمی گیرد بلکه صرفاً مباحث سیر باید مطالعه شود:
قضاء، شهادت، متاجر، دین، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصایا، نکاح، حدود، قصاص و دیات.
منبع مناسب برای مطالعه این مباحث را برخی از منابع؛ کتاب مباحث حقوقی شرح لمعه دکتر لطفی، کتاب ترجمه مباحث حقوقی شرح لمعه دکتر لطفی (بخش مرتبط با آزمون) معرفی کرده اند.
البته ناگفته نماند که مباحث قضاء، شهادت، وکالت و حدود در بسته جامع متون فقه ویژه وکالت آقای طالب مولایی موجود است که به صورت واژه به واژه و با ترجمه تحت اللفظی و روان تدریس شده است.
۷.اصول فقه:
اصول فقه نیز تمام مباحث آن در آزمون قضاوت مورد سوال قرار نمی گیرد بلکه صرفاً مباحث؛ الفاظ، مفهوم و منطوق، عام و خاص، مطلق و مقید و اصول عملیه مورد پرسش قرار می گیرد.
منابع پیشنهادی برای این ماده درسی نیست اصول استنباط احکام اسلامی دکتر ابوالحسن محمدی، دوره سه جلدی اصول فقه دکتر سعید شریعتی و حسین قافی.
۸.قواعد فقه:
قواعد فقه نیز مانند لمعه و اصول فقه مباحث مشخصی برای آزمون مورد سوال قرار می گیرد که عبارتند از:
ید، لاضرر، غرور، اتلاف، احسان، علی الید، اکراه، اضطرار، درأ، لوث و قسامه، اقدام، نفی عسر و حرج، تسلیط، تلف قبل از قبض.
منبع پیشنهادی برای این ماده درسی نیز کتاب قواعد فقه دکتر ابوالحسن محمدی است.
همانطور که مشاهده کردید ۳ درس استعداد شغلی، حقوق جزای عمومی و اصول فقه بالاترین ضرایب را در آزمون قضاوت 1402 دارند که طبیعتا از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. با این وجود به هیچ عنوان توصیه نمیشود که مطالعه درسی را به جهت ضریب پایین آن کنار گذاشته و از آن صرف نظر نمود. علی ای حال بایستی تمام مواد و امتحانی را مورد مطالعه قرار داد اما طبیعتاً بر دروسی که ضریب بالاتری دارند باید توجه بیشتری نمود.
ما برای اینکه بتوانید به تمام مطالب فوق به صورت سریع تر دسترسی پیدا کنید تمام منابع را در جدول زیر قرار دادیم.
منابع مرحله تشریحی آزمون قضاوت 1402:
همانطور که بیان کردیم منابع مرحله تشریحی آزمون قضاوت 1402 برای داوطلبان دانشگاهی و داوطلبان حوزوی متفاوت می باشد. به علاوه منابع این مرحله میان داوطلبان حوزوی شیعه و اهل تسنن نیز متفاوت است.
که در ذیل به تفکیک منابع هر گروه را ذکر کرده ایم.
منابع مرحله تشریحی آزمون قضاوت 1402 ویژه متقاضیان دانشگاهی:
۱.حقوق مدنی:
مباحث: بیع، اجاره (عقود معین۱)( الزامات خارج از قرارداد جلد ۱ و ۲ )
کتاب دکتر ناصر کاتوزیان
۲. حقوق تجارت:
مباحث: شرکت ها جلد ۱ و اسناد تجاری
کتاب دکتر ربیعا اسکینی
(برای مشاهده تدریس کامل مبحث شرکت ها اینجا کلیک کنید و همینطور برای مشاهده تدریس کامل مباحث اسناد تجاری اینجا کلیک کنید)
مطالعه بیشتر:
بهترین منبع برای حقوق تجارت در آزمون وکالت چیست؟
۳. آیین دادرسی مدنی:
جلد ۱ و ۲ کتاب دکتر عبدالله شمس
۴. آیین دادرسی کیفری:
کتاب دکتر محمد مصدق یا دکتر جواد طهماسبی
۵. اجرای احکام کیفری:
کتاب احمدرضا عابدی
۶. حقوق جزای عمومی:
کتاب دکتر محمد علی اردبیلی جلد ۱ و ۲
۷. حقوق جزای اختصاصی:
مباحث: جرایم علیه اشخاص و اموال جلد ۱ و ۲ کتاب دکتر حسین میرمحمد صادقی.
منابع مرحله تشریحی آزمون قضاوت 1402 ویژه متقاضیان حوزوی اهل تشیع:
۱.فقه:
مکاسب محرمه (از ابتدا تا انتها) و بیع (از ابتدای کتاب تا الکلام فی شروط المتعاقدین)
۲.اصول فقه:
رسائل (از ابتدا تا انتهای کتاب)
منابع مرحله تشریحی آزمون قضاوت 1402 ویژه متقاضیان حوزوی اهل تسنن:
۱.فقه:
منهاج الطالبین امام نووی (فقه المعاملات)
۲.اصول فقه:
منهاج بیضاوی (نیمه اول)
همانطور که دیدیم مواد امتحانی مرحله تشریحی آزمون قضاوت 1402 برای داوطلبین دانشگاهی و حوزوی متفاوت می باشد. داوطلبانی که حداقل ۵۰ درصد مجموع نمرات مرحله تشریحی را کسب کنند به مرحله مصاحبه علمی آزمون قضاوت 1402 دعوت می شوند. نهایتاً پس از پذیرش در مرحله مصاحبه علمی پذیرفته شدگان به مراحل آزمون شخصیت و گزینش دعوت خواهند شد مواد امتحانی مرحله مصاحبه علمی آزمون قضاوت 1402 عبارتند از:
۱. حقوق مدنی
۲. آیین دادرسی مدنی و اجرای احکام مدنی
۳. حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی، آیین دادرسی کیفری و اجرای احکام کیفری.
شما می توانید هرگونه سوال در خصوص آزمون قضاوت و سایر آزمون های حقوقی داشتید و همینطور برای کسب اطلاعات جامع در خصوص تدریس دوره ها دیدگاه خود را ثبت نموده و از مشاوره ی رایگان ستارگان وکالت استفاده نمایید.