نقش وکلا در تحولات اجتماعی و سیاسی جوامع
وکلا در تحولات اجتماعی و سیاسی جوامع نقش بسزایی دارند.
تاریخ بیانگر نقش تاثیر مستقیم وکلا در حرکت جامعه از طبقه توسعه نیافته به جامعه ای توسعه یافته به لحاظ اقتصادی و سیاسی میباشد.
از آن جمله میتوان به نقش گاندی در کشوری با هفتاد و دو ملت (تنوع دین و اقوام و زبان) نام برد .
او با هدایتگری شایسته و رفتاری انسانی توانست هند را در مسیری قراردهد که امروزه مثالی برای دموکراسی و حکومت مردمی جدی است .
آفریقای جنوبی کشوری که سالها درگیر تبعیض نژادی سفید پوستان بر سیاهپوستان بود.
تدبیر و دورنگری نلسون ماندلا باعث گذار این کشور از حکومتی مبتنی بر تبعیض، به سوی حاکمیت اکثریت سیاهپوستان شد که نهایتا منجر به ایجاد آرامشی معجزه آسا برای مردم شد.
برای موفقیت در آزمون وکالت می توانید پکیج جامع وکالت را تهیه کنید
بدیهیست این تحولات در نوع خود چشمگیر میتوانست با جنگ و خونریزی همراه باشد درصورتی که تنها با استفاده صحیح از خرد انسانی شکل گرفت.
با بررسی سوابق رویای جمهور امریکا و بسیاری از کشورهای پیشرفته ی امروزی به این نتیجه میرسیم که اکثریت آنها وکیل دادگستری بودند، به عنوان مثال میتوان از آبراهام لینکل نام برد.
از اقدامات وی پس از انتخاب به عنوان رییس جمهور الغاء برده داری در امریکا بود. شغل رایجی که حتی اولین رئیس جمهور این کشور یعنی جرج واشنگتن داشت و بدون هیچ قبحی به آن میپرداخت.
این اقدام ابراهام لینکل که تحمل مسایلی را هم با خود داشت، سبب تعامل بیشتر مردم آمریکای شمالی و جنوبی و در نتیجه افزایش رشد و توسعه چشمگیر امریکا را در پی داشت.
اقدامی که اگر مغفول باقی میماند هیچوقت امریکا پیشرفت امروزش را تجربه نمیکرد .
این دو نفر نمونه هایی از رهبران فرهمندی بودند که با انتخاب شایسته ی مردم به روی کار امدند و البته نتیجه ی مطلوب این انتخابات به خود مردم بازگشت.
نقش وکلا در رویداد مردمی انتخابات
بسیاری از مردم علیرغم مشکلات مادی زیادی که با آن دست و پنجه نرم میکنن و متاسفانه روز به روز برگره ی کوران افزوده میشود اما زندگی بدون حاشیه ای دارند .
گاهی اوقات بر اثر عواملی خواسته و یا ناخواسته، این هماهنگی بهم میخورد .
درگیرشدن با مسایلی از پیش تعیین نشده’، عدم آگاهی و اطلاعات مکفی از ساز و کار روند قضایی نیاز به حل مشکل پیش آمده را میطلبد.
نیازی که اگر پاسخی در خور به آن داده نشود تبدیل به بحرانی خانمانسوز بدل خواهد گشت. اینجاست که ضرورت وکیل به خوبی احساس میشود.
گاهی اوقات با ایجاد دعوایی ترافعی، احدی از طرفین، به دلیل پیچیدگی های حقوقی و اختلاف نظرهای قضایی و همچنین عدم مهارت در دفاع به خاطر آگاهی نداشتن به مواد و تبصره های قانونی، نمی تواند احقاق حق کند و متضرر میشود.
این نوع درگیری ها اگرچه در خانواده به شکل دعاوی خانوادگی و بعضا کیفری نمود مطرح است اما در طیفی وسیع تر در خانواده ای بزرگتر به نام کشور نیز نمود بارزی دارد .
وکلای دادگستری به عنوان سربازان عدالت مفتخر به پاسداری و صیانت از قانون در جامعه می باشند .
امروزه شاهد آن هستیم که فرهنگ وکالت آنچنان که شایسته و بایسته و در خور وکلا است رعایت نمی شود اما این ضعف سیستمی خدشه ای بر اندیشه ی حمایتگر وکلا وارد نساخته. چرا که این قشر، قسم خورده اند که با تکیه بر قانون اساسی و قانون مدون در دفاع از حق مظلوم کوتاهی نکنند .
اصل ۳۵ قانون اساسی مقرر نموده است “در همه دادگاه ها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای انها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.”
این موضوع اشاره به اهمیت جایگاه وکیل در جامعه دارد. این حضور به قدری حائز اهمیت است که ماده ۲۰ لایحه قانونی استقلال وکلا مصوب ۱۳۳۳ در مقام تضمین بیان میدارد” هر کس نسبت به وکیل دادگستری در حین انجام وظیفه وکالتی یا به سبب آن توهین نماید به حبس تادیبی از پانزده روز الی سه ماه محکوم خواهد شد ”
با توضیحات مختصر فوق، وقتی لزوم حضور وکیل در خانواده به عنوان جامعه ای کوچک مطرح میشود به طریق اولی این نیاز در جامعه ای بزرگتر تحت عنوان کشور احساس خواهد شد .
همانطور که در مسایل و مشکلات خانوادگی بدون وجود یک حقوقدان آشنا به قانون افراد در اثبات حقانیت خود به مشکل بر خواهند خورد جامعه ای وسیع تر به نام کشور با کمرنگ شدن حضور وکلا قطعا مشکلات پی در پی گریبانگیر افراد خواهد بود.
حمایت کافی از حقوق بشر و آزادی های سیاسی در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مستلزم دسترسی موثر و مفید تمامی افراد جامعه به خدمات حقوقی وکلاست .
با وجود هجمه های داخلی و خارجی در جهت ایجاد تاثیری منفی در اذهان مردم و منحرف کردن آحاد ملت از اتحاد و همدلی سیاسی.
حضور و همراهی وکلا در رویداد سیاسی بسیار مهم پیش رو که همانا ”انتخابات مجلس شورای اسلامی” کشورمان است در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی بیش از پیش حائز اهمیت است.
مردم ایران با بصیرت دینی و اعتقادی که دارند میتوانند با راهنمایی از هدایتگرانی که وکلا یکی از آنان میباشند میتوانند انتخابی صحیح که قطعا نتیجه ی آن به خودشان باز خواهد گشت، داشته باشند .
انتخاب افراد صالح، متدین، معتقد و وفادار به ارزشهای والای امام راحل (قدس سره) با استعانت از دانش حقوقی حقوقدانان، افرادی که شناخت کافی با چالش های پیشرفت جامعه دارند و برای حل معضلات جامعه به شکل قانونی و صحیح تربیت شده اند، تنها راه نجات مردم از گره های کور دنیای امروزی است.
تصمیمی که نتیجه ای جز ایجاد امنیت جانی و روانی نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح بین الملل به همراه خواهد داشت.
جامعه ی حقوقدانان، نجیب زندگانی هستند که قسم خورده اند در کنار مردم با مردم برای احقاق حق مردمی شان تلاش کنند.
با امید دیدار شما مردم هوشمند در تعیین اصلح افراد پای صندوق های سرنوشت ساز ملت اسلامی ایران عزیزمان
نام نویسنده : زهرا حاج علی | |
این مقاله توسط سرکار خانم زهرا حاج علی تهیه شده است، برای مشاهده همه مقالات کلیک کنید |
درخواست مشاوره رایگان