بر اساس آنچه سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کرده است؛
بالاترین نمره تراز اخذ شده در آزمون وکالت کانونهای وکلای دادگستری که مرداد ماه گذشته برگزار شد؛ ۱۲۴۸۳ بود.
یک کاربر با طرح پرسش از سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات خواستار اطلاعاتی درباره آزمون وکالت کانونهای وکلای دادگستری شد که مرداد ماه گذشته برگزار شد.
بنا بر اعلام سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تعداد ثبت نام کنندگان در این آزمون ۱۰۹ هزار و ۹۲۱ نفر بود که در جلسه آزمون تنها ۹۲ هزار و ۹۹۰ نفر شرکت کردند.
برای تهیه پکیج مشاوره و پشتیبانی آزمون وکالت کلیک کنید
همچنین بر اساس اطلاعات ارائه شده؛ بالاترین نمره تراز اخذ شده در آزمون وکالت کانون های وکلای دادگستری که مرداد ماه گذشته برگزار شد؛ ۱۲۴۸۳ بود.
نمره تراز از این حیث مهم است که طبق ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، داوطلبانی که موفق به اخذ حداقل ۷۰ درصد نمره تراز میانگین یک درصد برتر آزمون شوند، به عنوان پذیرفته شده آزمون معرفی خواهند شد.
اخیراً برخی از متولیان اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) برای آنکه قانون تسهیل و رفع انحصار در بازار وکالت با کنار گذاشتن تعیین ظرفیت عددی برای پذیرش کارآموز وکالت را دچار اشکال و ناکارآمدی بدانند، کارنامه برخی پذیرفتهشدگان در آزمون امسال را به عنوان شاهد مثال خود معرفی کردند که با تراز ۶۶۶۹ موفق به قبولی آزمون شدهاند.
هدف از این اقدام متولیان اسکودا تلاش برای بیسواد معرفی کردن پذیرفتهشدگان آزمون کارآموزی وکالت بر اساس قانون تسهیل است.
بالاترین نمره تراز اخذ شده در آزمون نشاندهنده این است که بیشترین نمره تراز ممکن برای این آزمون ۱۵۰۰۰ است که نفر اول نمره تراز ۱۲۴۸۳ را اخذ کرده است و باقی پذیرفتهشدگان بر اساس متن قانون تسهیل توانستند در آزمون یاد شده کسب موفقیت کنند.
تعداد قابل توجه افرادی که در این آزمون قبول شدهاند به معنای بیسوادی شرکتکنندگان و پذیرفته شدگان نیست بلکه میتواند این نکته را تداعی کند که سؤالات آزمون امسال بسیار سخت و غیراستاندارد طراحی و اجرا شد.
برخی کاربران و فعالان حوزه شکستن انحصار از بازار حقوقی و وکالت با مقایسه سؤالات آزمون امسال و سؤالاتی که در آزمون وکالت سالهای قبل طراحی شده بود، به دنبال رد ذهنیت بیسوادی پذیرفتهشدگان در آزمون وکالت کانونهای وکلا در مرداد گذشته هستند.
گفتنی است؛ یکی از سؤالات آزمون وکالت ۱۳۸۴ این بود؟ «دلال کیست؟».
مجید قاضیزاده؛ استاد حقوق جزا و کارآفرین برتر حقوقی ایران در گفتوگو با رسانهها تأکید کرده که طراحی سؤالات آزمون ۱۳ مرداد باعث به وجود آمدن شبهاتی در ذهن داوطلبان شده است.
به گفته وی، در آزمون امسال حداقل درباره ۲۰ سؤال، طرح ایرادات مشهود و قطعی است. طراحی اشتباه سؤال، طرح سؤال از موضوعات اختلافی، طرح سؤال خارج از منابع اعلامی اسکودا و نهایتاً ارائه پاسخ نادرست به برخی سؤالات که از جمله میتوان به سؤالهای شماره ۲۳، ۲۵، ۲۶، ۳۰، ۳۱، ۳۲، ۴۳، ۴۴، ۴۶، ۴۷، ۵۲، ۵۳، ۵۹، ۶۰، ۸۱، ۹۹، ۱۲۱، ۱۳۱، ۱۳۳، ۱۳۹ آزمون اشاره کرد.