بهترین راهکار مطالعه آزمونی چیست؟
ما در تمام مراحل تحصیلی خود برای ورود در عرصه ی بالاتر می بایست آزمون های گوناگونی را بدهیم چه در مقطع های اولیه و چه در مراتب بالاتر. به گونه ای که اگر در آزمون قبول نشویم دیگر قادر به رفتن مقطع بالاتر نیستیم مگر در صورت قبولی در آزمون مجدد.
در هر مرحله شیوه های آزمونی متفاوت می باشد به طور مثال ما در مرحله ی ابتدایی دوازده ساله ی مطالعه خود پایان هر ترم دروس را به طور کتبی آزمون می دادیم و چون این شیوه به مدت دوازده سال در ما نهادینه گشته مواجهه با آزمون های تستی برای عده ی زیادی از دانش آموختگان دشوار می باشد.
یکی از این آزمون های تستی آزمون وکالت می باشد زمانی که ما با منابع و دروس فرار و شبیه به هم مواجه هستیم که از قضا حجم هر یک از منابع بسیار زیاد است به آن چیزی که نیاز داریم طریقه ی صحیح مطالعه است که دغدغه تمامی داوطلبان حقوقی است. ما در این مقاله به بررسی شیوه صحیح مطالعه می پردازیم.
نحوه صحیح خوانی در آزمون وکالت:
روش اجمالی یا کلی خوانی:
اولین مورد در خصوص روش صحیح مطالعه دروس حقوق برای قبولی در آزمون وکالت روش اجمالی یا کلی خوانی است. در این روش داوطلب آزمون، پس از انتخاب منبع مطالعاتی خود، مطالب مهم و اساسی کتاب یا جزوه را در یک زمان کوتاه و با سرعت زیاد مطالعه می نماید تا آشنایی کلی نسبت به محتوای کتاب یا جزوه بدست آورد.
روش سریع خوانی یا عبارت خوانی:
دومین مورد در خصوص روش صحیح مطالعه دروس حقوق برای قبولی در آزمون وکالت روش سریع خوانی می باشد. در این روش خواننده به چشم خود عادت می دهد تابه جای توقف به روی یک یک کلمات، تمرکز خود را بر روی گروه کلمات انجام بدهد.
در این صورت میدان دید وسیع تر می گردد و چشم حرکت سریع تری خواهد داشت. با تمرین این روش صحیح مطالعه دروس حقوق برای قبولی در آزمون وکالت، داوطلب انرژی کمتری را صرف یادگیری می نماید و بازدهی بیشتری خواهد داشت.
روش دقیق خوانی
سومین مورد در خصوص روش صحیح مطالعه دروس حقوق برای قبولی در آزمون وکالت روش دقیق خوانی است. هدف از به کارگیری این روش، درک کامل مطالب خوانده شده و نگهداری آن به طریق منظم و منطقی در حافظه است که یادآوری و بازشناسی مطالب برای استفاده های بعدی امکان پذیر باشد.
در این نوع از روش صحیح مطالعه دروس حقوق برای قبولی در آزمون وکالت، خواننده به حاشیه نویسی یا علامت گذاری می پردازد. در واقع داوطلب در این روش دقیق خوانی، نکات مهم را با خط کشیدن یا دایره کشیدن مشخص می کند و در مواردی نیز مطالب مهم تر را خلاصه نویسی می نماید.
روش سوم کار آمد ترین روش برای مطالعه است که فرد بازدهی بالاتری دارد. در این روش خلاصه نویسی و علامت گذاری مطالب در درک مطلب بسیار مفید است. که در ادامه طریقه صحیح آن را شرح می دهیم.
دلایل ما برای خلاصه نویسی:
به طور کلي خلاصه نويسي و يادداشت برداري به چهار دليل پيشنهاد ميشود:
اول اينکه هنگام مطالعه و دقيق خواني از اصول مهم به شمار ميآيد و در عميق تر کردن يادگيري مؤثر است.
دوم حجم و زمان مرور کمتر شده و امکان مرورهاي چندين باره را به شکلي سريع فراهم مي کند.
سوم اگر به شيوهاي صحيح انجام گيرد به هنگام مرور بهتر و مؤثر از خود مطلب مفيد واقع مي شود.
چهارم اين امکان را فراهم ميکند که تمام مطالب و مباحث مرتبط با يک موضوع را که در کتاب درسي، جزوه، كتاب کمک آموزشي و هر منبع ديگري پراکنده باشد را در يک جا جمع آوري كرده و از پراکنده خواني جلوگيري نمود.
ابزار کار:
خلاصه نويسي علاوه بر ابزارهاي رايجي که هنگام مطالعه داريد تنها يک ابزار مجزا لازم دارد و آنهم دفترچه يادداشت ميباشد. از خلاصه نويسي در برگههاي پراکنده و بدون صحافي خودداري نماييد چرا که با گذر زمان حجم يادداشتها افزايش خواهد يافت و ترتيب آنها به هم خواهد خورد که يافتن و مرتب نمودن آنها زمان و انرژي زيادي ميطلبد و کاري خسته کننده است. مي توانيد از يک سر رسيد قديمي يا دفترچه يادداشت با اندازه مناسب براي اين منظور استفاده کنيد.
روش هاي مختلف:
آنچه که ما با عنوان کلي خلاصه نويسي از آن ياد مي کنيم، شامل فنون مختلف يادداشت برداري، حاشيه نويسي، خط کشي زير جملات، دسته بندي و علامتگذاري ميشود.
يادداشت برداري
اصلي ترين نوع خلاصه نويسي يادداشت برداري مي باشد که عبارت است از برداشت کليدي ترين مفاهيم هر مطلب و ثبت آن در دفترچهاي جداگانه به شيوهاي خاص که در مرورهاي آتي کارايي داشته باشد.
هر برگه يادداشت برداري شده بايد داراي دو ويژگي مهم باشد. اول اينکه بايد خلاصه و کليدي باشد. يعني آنچه که يادداشت ميکنيد بايد حجمي بسيار کمتر از آنچه که در متن اصلي موجود است داشته باشد. عدهاي هر خط متن را مهم تلقي ميکنند و همه را يادداشت ميکنند اين کار هيچ خاصيتي ندارد و از فوايدي که براي خلاصهنويسي برشمرديم بهرهاي نخواهد داشت. دومين ويژگي يادداشت برداري تداعيگر بودن يادداشت هاست يعني همه آنچه را که پاراگراف و متن قصد انتقال آن را داشت به شما انتقال داده و يادآوري مي نمايد. به بيان ساده يادداشت ها بايد مفيد اما مختصر باشند.
چگونه يادداشت برداري کنيم:
بهتر است قبل از يادداشت برداري با دو فن علامتگذاري و حاشيه نويسي مطالب مهم را مشخص نماييد.سپس تمام مطالب مشخص شده را بار ديگر مرور کرده و به شکل کليدي در دفتر يادداشت برداري ثابت نماييد. دقت داشته باشيد يادداشت برداري شما بايد شامل تمام نکات اصلي و کليدي متن باشد تا شما را بي نياز از مراجعه هاي بعدي به مطلب بنمايد.
چگونه در مطالعه برای آزمون وکالت مطالب را علامت گذاری کنیم؟
در حین مطالعه خودتان را به جای طراح سوال بگذارید. بررسی کنید که از نگاه شما کدام قسمت از مبحثی که در حال مطالعه آن هستید، مهم است و قابلیت طرح سوال را دارد. همین قسمت را به عنوان نکته مهم علامت بزنید. پس از اینکه علامت گذاری هر درس تمام شد، در مرتبه بعدی بیشتر وقت خود را بر روی همان قسمت هایی که به عنوان نکته مهم علامت زده اید، قرار دهید.
در مرتبه دوم که مطالعه می کنید قاعدتا نکات جدیدتر برای شما نمایان می شود. این نکات به دلیل تکرار و ارتباط بین مباحث برای شما ایجاد می شود.
به طور کلی در این مقاله به بررسی صحیح خوانی و نحوه ی نکته برداری پرداختیم که نه تنها برای داوطلبین آزمون وکالت مناسب است بلکه به تمامی داوطلبان آزمون های گوناگون کمک می کند تا با نحوه صحیح مطالعه کردن آشنا شوند.
درخواست مشاوره رایگان