آزمون قضاوت1401 چند مرحله دارد؟ شرایط ثبت نام در آزمون قضاوت 1401 چیست؟
آزمون قضاوت یکی از آزمون های حقوقی است که متقاضیان خاص خود را دارد و فارغ التحصیلان حقوقی بسیاری از دانشگاه ها متقاضی شرکت در آزمون قضاوت هستند. آزمون قضاوت با توجه به امکان شرکت داوطلبان حوزوی، رقابت قابل توجهی در آن وجود دارد. در نتیجه آزمون قضاوت در رقابت دست کمی از آزمون وکالت ندارد بلکه با توجه به امکان شرکت افراد از گرایش های دیگر نیز که در ادامه ی این مقاله به این گرایش ها نیز اشاره میکنیم می توان گفت در آزمون قضاوت رقابت سرسختانه تر می باشد. و از طرفی باید به این نکته توجه کرد که چون آزمون وکالت از طرف دو نهاد مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری برگزار میشود اگر افراد در یکی از این آزمون ها پذیرفته نشوند خود را برای شرکت در آزمون بعدی آماده می کنند و یا بعضی از افراد صرفاً خود را برای شرکت در یکی از این دو آزمون آماده می کنند، اما آزمون قضاوت صرفاً سال یک بار توسط سازمان سنجش و با نظارت قوه قضاییه برگزار می گردد.
همان طور که گفتیم قوه قضاییه برای استخدام قضات آزمون قضاوت را برگزار کرده و اقدام و پذیرش قضات می کند. اما آزمون قضاوت برخلاف آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری که صرفاً دارای یک مرحله آزمون تستی میباشد و آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه که صرفاً دارای دو مرحله تستی و مصاحبه میباشد این آزمون، شامل چند مرحله مهم می باشد که داوطلبان صرفاً با پذیرش در تمام مراحل و کسب امتیاز لازم موفق به کسب مقام قضاوت می شوند.
همانطور که گفتیم آزمون قضاوت صرفاً شامل یک مرحله تستی و یا یک مرحله تستی و مصاحبه نمی باشد. از آنجایی که مقام قاضی مقام بسیار با اهمیتی می باشد، طبیعی است که در گزینش قضات حساسیت های بیشتری اعمال شود. بنابراین داوطلبان شرکت در آزمون قضاوت بعد از قبولی در آزمون کتبی باید در چند مرحله مصاحبه علمی عقیدتی روانشناسی و تحقیقات محلی نیز شرکت کنند و در صورتی که در این مراحل پذیرش شوند و صحت اطلاعات آنها و مدارکشان احراز گردد، به عنوان قاضی پذیرش می شوند.
سوالی که طبیعتاً برای تمام متقاضیان شرکت در آزمون قضاوت 1401 وجود دارد این است که برای ثبت نام در آزمون قضاوت باید چه شرایطی داشته باشند.
شرایط ثبت نام در آزمون قضاوت1401:
برای شرکت در آزمون یکسری شرایطی وجود دارد که متقاضیان شرکت در آن آزمون باید قبل از اقدام برای ثبت نام از آنها مطلع باشند. متقاضیان شرکت در آزمون قضاوت ۱۴۰۱ نیز باید برای ثبت نام خود در این آزمون شرایط مذکور در ذیل را داشته باشند. همانطور که هر آزمون شامل دو دسته شرایط عمومی و شرایط اختصاصی میباشد آزمون قضاوت نیز از این موضوع مستثنی نمی باشد و شامل دو دسته شرایط عمومی ثبت نام و شرایط اختصاصی ثبت نام می باشد.
شرایط عمومی ثبت نام در آزمون قضاوت ۱۴۰۱:
- داشتن تابعیت ایرانی
- اعتقاد و التزام به دین اسلام
- طهارت مولد
- عدم اعتیاد به دخانیات و مواد مخدر و روانگردان
- داشتن حداقل ۲۲ سال تمام و حداکثر ۳۳ سال تمام در روز ثبت نام
- التزام به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه
- دارا بودن ایمان و عدالت، حسن شهرت اخلاق و امانت داری
- داشتن کارت پایان خدمت، معافیت تحصیلی و معافیت دائم
- عدم سابقه فعالیت، عضویت، وابستگی یا هواداری در گروه های غیرقانونی یا مخالف اسلام، و در صورت سابقه توبه احراز شود.
- عدم سابقه محکومیت کیفری موثر
شرایط اختصاصی ثبت نام در آزمون قضاوت ۱۴۰۱:
علاوه بر شرایط عمومی ثبت نام که در فوق ذکر شد چند شرط اختصاصی برای ثبت نام آزمون قضاوت سال ۱۴۰۱ نیز وجود دارد که داوطلبان بایستی از وجود این شرایط اختصاصی در خود نیز مطمئن شوند. شرایط اختصاصی ثبت نام در آزمون قضاوت ۱۴۰۱ عبارتند از:
داوطلب سلامت جسمی و روانی برای انجام کار قضایی داشته باشد.
مدرک کارشناسی حقوق، کارشناسی الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق، کارشناسی فقه و حقوق، کارشناسی ارشد معارف و حقوق در تمام گرایش ها، کارشناسی ارشد پیوسته الهیات و معارف اسلامی و ارشاد با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی یا مدرک سطح دو حوزوی و بالاتر مورد پذیرش است.
توجه:
صرفاً افرادی که مدرک کارشناسی در گرایش های مذکور در فوق را دارند می توانند در آزمون قضاوت شرکت کنند، به این معنا که داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در هر یک از گرایشهای حقوق بدون اینکه تحصیلات کارشناسی آنها در رشته ای به غیر از حقوق باشد مورد قبول نیست و صرفاً مدرک مقطع کارشناسی ملاک است.
متقاضیان شرکت در آزمون قضاوت ۱۴۰۱ باید بلافاصله بعد از انتشار دفترچه ثبت نام آزمون از طرف سازمان سنجش آن را به صورت کامل مطالعه کند، چرا که در دفترچه ثبت نام تمام اطلاعات راجع به شرایط ثبت نام نحوه ثبت نام ظرفیت آزمون در هر محل و زمان آن بیان شده است.