آیا کارشناسی ارشد بخوانیم؟
امروزه دیدگاه عامه ی مردم این است که داشتن تحصیلات عالیه یک نوع برتری محسوب میشود و ذهنیت عموم جامعه به این سمت و سو گرایش پیدا کرده که همه ی افرادی که از شخصیت اجتماعی بالایی برخوردار هستند دارای تحصیلات بالایی می باشند. به گونه ای که اکثریت فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی فورا برای ثبت نام کارشناسی ارشد اقدام می نمایند بدون این که نسبت به آینده شغلی رشته ای که می خوانند بیاندیشند و صرفا دیدگاه مدرک گرایی پیدا کرده اند.
اما آیا همه ی افراد فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در همه ی رشته ها دارای بازار کاری که مرتبط با تحصیلاتشان است می باشند؟ پاسخ به این سوال قطعا خیر است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا کارشناسی ارشد بخوانیم؟ چه افرادی باید کارشناسی ارشد بخوانند؟
داشتن دیدگاهی به آینده:
به طور کلی باید دانست که افرادی که به سمت مقطع کارشناسی ارشد می روند باید دید گاهی بلند مدت به آینده رشته ای که می خوانند داشته باشند. مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد مانند پلی ارتباطی می ماند برای افرادی که قصد خواندن دکترا دارند.
به این مسئله نیز باید اهمیت داد که دانش آموختگان باید به علم و دانش اندوزی علاقه مند باشند. در واقع اگر قصد شرکت در مقطع دکترا را ندارید باید عرض کنم کارشناسی ارشد را نیز نخوانید مگر در مواردی خاص که به تفصیل بیان میکنم.
در کارشناسی ارشد به چه چیزی توجه کنیم؟
اگر شما از رشتهی کارشناسی خود خسته شدهاید و یا احساس میکنید خواندن مقطع ارشد در آن رشته فایدهای ندارد، میتوانید برای کارشناسی ارشد در رشتههای دیگر ثبت نام کنید. البته اینکه بتوانید درسهای لازم برای آن رشته را بخوانید و قبول شوید نیز نکتهی مهمی است.
قطعا اگر تشابهاتی بین رشتهی کارشناسی شما و کارشناسی ارشد مدنظرتان باشد قبولیتان راحتتر است. برای این تغییر بهتر است به نکاتی توجه کنید ازجملهی این که آیندهی شغلی آن رشته چگونه است؟ چقدر جای پیشرفت دارد؟ آیا در آن رشته میتوانید دکتری بخوانید؟ جزو نیاز جامعه به حساب میآید؟ فرصتهای مطالعاتی در دیگر کشورها را دارد؟ و…
چه کسانی باید کارشناسی ارشد بخوانند؟
1-افرادی که گرایش و رشته ای را مدنظر دارند که مطمئن هستند میتوانند از آن در بازار کار استفاده نمایند.
2- اگر قصد مهاجرت دارید تحصیل در این مقطع در یک دانشگاه برتر کشور امتیاز به سزایی را برای شما به ارمغان می آورد.
3- افراد استخدامی در ادارات که با قصد افزایش پایه حقوق به مطالعه و تحصیل این مقطع می پردازند
4– اگر قصد فرار از سربازی را دارید میتوانید با تحصیل در این مقطع دو سال مدت آن را به تعویق بیاندازید و با تحصیل در این مقطع میتوانید در دوره ی سربازی برخی از فعالیت هایی را برای دولت انجام دهید به صورت پروژه ای.
5-افرادی که به دنبال کسب رزومه می باشند. ممکن است افرادی به علت این که مقطع کارشناسی خود را در دانشگاه مطرحی طی نکرده اند با تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در یک دانشگاه نامدار برای خود رزومه قوی درست کنند.
6- افرادی که با دید گاه بسیار خوبی وارد این مقطع می شوند به قصد تحصیل در مقطع دکترا و در نهایت به عنهوان هیئت علمی دانشگاه ها فعالیت دارند.
بررسی علت هایی که تحصیل در کارشناسی ارشد ما را عقب می اندازد:
1-در آزمون های استخدامی که برگذار می شود بیشترین جذب از افرادی می باشد که دارای مدرک کارشناسی و دیپلم هستند. چرا که مبلغ دریافتی این عزیزان به عنوان حقوق ماهیانه کمتر از تحصیل کرده های کارشناسی ارشد است.
بنابراین باید دانست که افراد تحصیل کرده در کارشناسی ارشد در استخدامی ها خیلی جایگاه زیادی ندارند و فرایند جذب این عزیزان با رقابت سنگین اتری رو به رو است.
2-اگر در رشته هایی که بازار کار مناسبی در کشور ندارند کارشناسی ارشد بگیرین در نهایت مجبور میشوید که در بازار کاری قدم بگذارید که مرتبط با تحصیلات شما نیست و این مسئله منجر به کاهش امید و انگیزه شما میشود.
3-برای خانم ها که سربازی پیش رویشان نیست تحصیل در این حوزه خیلی آن هارا از ورود به بازار کار عقب نمی اندازد اما آقایان به علت مدت دوسال سربازی اگر وارد این مقطع شوند بعد از آن باید سربازی را سپری کنند و در نهایت وارد بازار کار شوند. بنابر این بهتر است سربازی خود را عقب نیاندازند مگر با در نظر داشتن شرایط ویژه ای که در بحث علت های مطالعه کارشناسی ارشد گفتیم.
ارشد بخوانیم یا وارد بازار کار شویم؟
در شرایط اقتصادی امروز، «کار کردن» یا «کسب مهارت» یک ضرورته نه یک انتخاب. شما چه برای گذران ادامه زندگی، چه دستیابی به اهداف آینده، نیازمند مهارتی هستید که بتوانید با آن کار پیدا کنید و امرار معاش نمایید. آینده ی شما به طور خاص به مهارتی که در ادامه مسیر زندگیتان می آموزید و کاری که میکنید، بستگی دارد.
کار پیدا کردن، ناشدنیست؟
افرادی تصور میکنند «کار پیدا کردن» پروسه ای سخت و طاقت فرسا و حتی ناشدنیست! آنچه که اهمیت دارد، یادگیری مهارت کاری مناسب، رزومه نویسی و پیداکردن شرکت های مناسب و ارتباط سازی هست. علاوه بر آن کار کردن و ارشد خواندن هیچ تداخلی با یکدیگر ندارد چرا که اگر چارت دروسی را که در کارشناسی ارشد باید بگذرانید را نگاه کنید به این نتیجه میرسید که اکثریت دروس بر پایه تحقیق و پژوهش هست و در نهایت شما دو روز را در کلاس به سر می برید بنابراین کار خود را در هر صورت آغاز کنید. اگر سرمایه ای دارید و ایده ای برای را اندازی یک شغل از اقدام کردن نهراسید و شروع کنید و اگر هیچ سرمایه ای ندارید به دنبال کسب مهارت باشید.
در نهایت هر فردی بسته به روحیات شخصی، شرایط خانواده و چشم انداز شغلی که برای خود در نظر گرفته، باید در مورد ادامه یا پایان دادن به مسیر تحصیلی خود تصمیم بگیرد.
درخواست مشاوره رایگان