مقدمه:
یکی از عقاید قدیمی و همیشگی دانشجویان حقوق و داوطلبان آزمون وکالت این است که اصول فقه درسی است فرار و مطالب آن به سرعت فراموش میشود به همین دلیل بسیاری از داوطلبان آزمون های حقوقی مطالعه ی این درس را کنار گذاشته و یا به روزهای پایانی موکول می نمایند.
در این مطلب از ستارگان وکالت قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه اصول فقه را 100 درصد بزنیم؟ و همینطور به بیان تجربیات رتبه های برتر آزمون وکالت در مورد این درس بپردازیم.
گرچه ما تلاش میکنیم تمام راه هایی که به کسب درصد 100 در این درس ختم می شود را توضیح دهیم اما اولین شرط برای موفقیت در آزمون ها این است که نگاه صفر و صدی نداشته باشیم و بعضی از درس ها را نباید با این نگاه رفت و اگر شما در درسی مثل اصول فقه بتوانید 60 یا 70 درصد هم بزنید بسیار ارزشمند است چون آنچه ملاک است درصد ها نیست بلکه تراز است. شما ممکن است به عنوان مثال با درصد 70 هم در یک آزمون نفر اول در آن درس شوید.
برای مشاهده ی رایگان دوره اصول فقه اینجا کلیک کنید.
اصول فقه در چه آزمون هایی هست؟
اصول فقه فقط در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری است و نه آزمون مرکز وکلا و همینطور آزمون کارشناسی ارشد حقوق خانواده.
درخواست مشاوره رایگان
اصول فقه چقدر ارزش آزمونی دارد؟
اگر یک دانشجوی حقوق بخواهد حقوقدان باشد باید با اصول فقه و متون فقه کاملا آشنا باشد و بر تمام مباحث اشراف داشته باشد و مسلط باشد، به عبارت دیگر یک حقوقدان قوی حتما به اصول فقه و متون فقه اشراف دارد.
از حیث آزمونی، ضریب اصول فقه یک می باشد و همین موضوع باعث می شود بسیاری از افراد مطالعه ی آن را کنار بگذارند و به آن توجه نداشته باشند. اما جایگاه اصول فقه جایگاه بالاتری است.
البته ذکر این نکته ضروری است که وقتی راجع به اهمیت درس اصول فقه صحبت می کنیم به هیج عنوان به معنی کم اهمیت دانستن سایر دروس نیست. بلکه چون درس اصول فقه اغلب مورد غفلت قرار می گیرد بر اهمیت آن تاکید می کنیم.
اهمیت درس اصول فقه از آن جایی است که اگرچه ضریب این درس یک است و اگرچه فقط 10 سوال از آزمون را شامل می شود اما این درس ترازی است زیرا،اکثر افراد در این درس ضعیف اند و فکر می کنند در این درس ضعیف هستند و نمی توانند در آن نتیجه بگیرند که این باور کاملا اشتباه است. همه ی اینها باعث می شود اصول فقه یک درس ترازی باشد.
نکته ی دیگر اینکه اگر یک داوطلب کاربردی ترین مباحث اصول فقه را به خوبی درک کند و متوجه شود، علاوه بر کسب درصد خوب و قابل قبول در اصول فقه، می تواند در درس های دیگر مانند جزا و مدنی نیز سطح فهم و نظم ذهنی خود را به شکل معنا داری افزایش دهد.
در ادامه ی این مطلب چکیده ای از پیشنهادات برترین های آزمون وکالت در مورد مطالعه ی اصول فقه را بیان می کنیم:
سوالات درس اصول فقه به دو حالت در آزمون وکالت مطرح می شوند.
سوالات نظری: سوالاتی که راجع به به تعریف یا تبیین اصطلاحات اصول است
سوالات تشخیصی: در این نوع سوالات قواعد و مباحث اعمال شده اصولی بر قوانین را باید تشخیص دهید (اکثریت سوالات آزمون های اخیر بر این مبنا بوده است)
بنابراین اصول درس حفظی نیست بلکه درس مفهومی و یادگرفتنی است
هر مبحث را با مثال های مختلفی بخوانید و یاد بگیرید.
اگر به کتب دیگر نیز دسترسی داریم علاوه بر منبع خودمان مثالهای آن کتاب ها را بخوانیم
مثال را مثل سر نخی از بحث مربوط حفظ کنید به عنوان نمونه در رمبحث مقدمه وجوب و واجب به خاطر بسپارید استطاعت مالی،مقدمه وجوب حج، و وضو مقدمه واجب برای نماز است.
بدیهی است باید اصل مطلب را بفهمیم و حفظ کردن مثال جهت یادآوری اصل بحث است.
حتما برای هر بحث ۱۰ الی ۱۵ مثال حقوقی هم بخوانید.
مطالب را به صورت دوره ای و مرتب، مرور کنید.
اصول با یکبار خواندن یاد گرفته نمی شود و به هیچ وجه خواندن اصول را به ماه های پایانی موکول نکنید.
از کلیدواژه خواندن برای این درس دوری کنید.
یعنی اگر بگویند این را واژه را دیدی این را بزن از این نوع مطالعه فهم عمیق و توانایی تست زدن کامل،به دست نمی آید.
حتما تست های سال های قبل وکالت را بزنید
معرفی دوره آموزش جامع اصول فقه ستارگان وکالت:
ما به شما اطمینان می دهیم اگر هیچ آشنایی با اصول فقه ندارید در پایان این دوره، همه مفاهیم را درک کرده باشید و سوالی در ذهن آشما باقی نمانده باشد؛ چون تمام مباحث از ابتدا تا انتها بیان می شود و چیزی را حذف نمی کنیم.
در این دوره سه نوع محتوا از آموزش تقدیم شما میگردد:
ویدیوی آموزشی با تدریس دکتر ملایی: جهت درک بهتر مطالب به وسیله ی تصویر
صوت های آموزشی: برای زمان هایی که شرایط استفاده از کتاب و جزوه و ویدیو ندارید.
جزوه ی تایپ شده: که در این جزوه تمام نکات تدریس ریز به ریز آورده شده است.
برای مشاهده ی رایگان دوره اصول فقه اینجا کلیک کنید.
سخن پایانی:
در نهایت این نکته مهم را یادآور می شویم که به ضریب یک این درس توجه نکنید آنچه در رتبه بندی نهایی ملاک است نمره تراز است نه میانگین درصدها، اصول نمره تراز بالایی دارد چون دیگران اغلب این درس را دست کم میگیرند.