شما به عنوان یک شخص حقوق خوانده در کشور میتوانید در هر یک از مشاغل حقوقی اعم از وکالت ، مشاور حقوقی ، مدرس حقوق و … فعالیت کنید و در این حوزهها متخصص منفرد باشید. اما اگر بتوانید در زمینه فعالیت خودتان یک کارآفرین باشید بسیار بهتر است چرا که هم برای خود کارآفرینی میکنید و هم برای دیگران.
دوره حقوقدان کارآفرین برای هر دو گروه یعنی متخصصین منفرد و کارآفرینان مفید و کاربردی است، زیرا در دنیای امروز کار بدون داشتن و دانستن مهارت های کارآفرینی و بازاریابی دیر یا زود با بن بست و بحران مواجه میشود. از جمله این بحرانها چیست؟
حتما دیده اید که بسیاری از اشخاص بدون تحصیلات حقوقی با تاسیس موسسات و استخدام وکیل به آنها پرونده معرفی میکنند و درصد بالایی از حقالزحمه وکیل را به خود اختصاص میدهند. در این دوره خواهید آموخت که چگونه با مهارت های جذب پرونده از چنین موسسات و اشخاصی مستقل شوید و در مرحله بالاتر این موسسات را خودتان تاسیس کنید.
حتما شنیده اید که مشاغل حقوقی به ویژه وکالت اشباع شده اند با گذراندن این دوره خواهید آموخت چگونه به حوزه های جدید حقوق ورود کنید.
اگر وکیل هستید ممکن است برایتان پیش آمده باشد که یک پرونده را به خوبی و با موفقیت به پایان رسانده اید اما در مرحله اخذ حق الوکاله با موکل خود به چالش خورده اید. در این دوره یاد میگیرید که چگونه به این مشکلات پایان دهید.
برای تهیه دوره حقوقدان کارآفرین، حقوقدان میلیاردر کلیک کنید
اما مهارت هایی که در این دوره یاد میگیرید چیست و چه موضوعاتی در این دوره آموزش داده خواهد شد؟
این کارگاه با دو بخش مجزا توسط اساتید خبره و مجرب ارائه خواهد شد.
بخش اول: مهارت های غیرحقوقی که هر کارآفرین اعم از حقوقدان و غیرحقوقدان باید بداند.
۱- بازاریابی: علی رغم ذهنیت منفی که میان جامعه حقوقدانان راجع به بازاریابی وجود دارد و این جمله معروف که وکالت کسب و کار نیست، در این دوره با مفهوم واقعی بازاریابی آشنا خواهید شد. حوزه های جدیدی برای وکالت و مشاوره حقوقی ایجاد شده که جز با بازاریابی نمیتوان آنها را کشف کرد (مانند ارائه مشاوره به استارتاپها). در واقع بازاریابی در حقوق، با کشف و تحقیق راجع به مشکلات مردم آغاز میشود و حقوقدان باید با دانش و تخصص خود به آنها پاسخ دهد.
۲- هوش مالی: در این مبحث وارد جزئیات بازار های مالی مانند بورس و املاک و … نخواهیم شد، بلکه صرفا اصول و مفاهیم اولیه هوش مالی را میآموزیم تا در طی مدیریت کسب و کار با بحران های مالی رو به رو نشویم یا چنانچه رو به رو شدیم بتوانیم آنها را مدیریت کنیم. این مفاهیم اولیه شامل مفهوم بدهی و دارایی، چگونگی استفاده از پول، مدیریت هزینهها و امثال ذلک میباشد.
۳- فن بیان: هر انسانی که فن بیان و خطابه بهتری داشته باشد بهتر از دیگران میتواند مقصودش را به مخاطب برساند. این مسئله در میان جامعه حقوقدانان به خصوص وکلا نمود بیشتری دارد چون ابزار کار وکیل چه در دادگاه و چه خارج از آن خطابه اوست. در طول این دوره خواهید آموخت که چه اصولی به مهارت فن بیان ما کمک میکند.
۴- مذاکره : اگر نمیتوانید افراد را متقاعد کنید که پرونده را به شما بسپارند مشکل در مذاکره دارید. با دانستن نکاتی که پیرامون مذاکره خدمتتان ارائه میشود میتوانید صد برابر پولی که برای این دوره هزینه کرده اید به دست آوردید.
۵- خلق ایده های میلیاردی: مردم شاید در مقابل پیشنهاد فروش و خدمات شما مقاومت کنند، اما در مقابل ایده های ناب هرگز!
۶- مهارت های مدیریتی استخدام و اخراج: استخدام های نادرست پرسنل هزینه سنگینی برای شما ایجاد میکند که کمترین آن خسارت های مالی است. گاهی لطمهای که از استخدام نادرست پرسنل به شهرت شما وارد میشود به قدری زیاد است که تا سالیان سال با کمبود یا حتی فقدان ارباب رجوع مواجه میشوید. دانستن مهارت های مدیریتی در این زمینه حتی برای وکلایی که منفردا کار میکنند و صرفا نیاز به یک منشی دارند نیز ضروری است.
۷- مهارت های مدیریتی تفویض اختیار: گاهی کارفرمایان به هر دلیلی مثل عدم اعتماد کار را به دیگران واگذار نمیکنند. این مسئله باعث حجیم شدن مسئولیت خود کارفرما و نداشتن زمان آزاد برای یادگیری مهارت های جدید میشود.
کارفرمای حرفهای کسی است که کار را به افراد استخدامی که بهتر از خود او عمل میکنند میسپارد، این مسئله هم باعث پیشرفت و رشد کسب و کارش میشود و هم باعث اشتغال زایی جامعه میشود.
۸- مهارت سیستمسازی: اگر میخواهیم به صورت گسترده خدمات ارائه بشود باید بتوانیم سیستم درستی بسازیم. سیستم یعنی گروهی از افراد، تجهیزات و قوانین داخلی که کنار هم قرار میگیرد و با کیفیت عالی کار میکند. اگر بتوانید سیستم خوبی بسازید پس از مدتی بدون حضور در کسب و کارتان میبینید که برای شما درآمد غیرفعال ایجاد میکند.
۹- مهارت کنترل و نظارت: بدیهی است که هر کارفرمایی باید بداند و بتواند کسب و کار خود را مدیریت کند.
۱۰- ارتباط موثر و انگیزه بخشی: گفتیم که باید بخش های مختلف کسب و کار را به افراد متخصصتر از خودتان بدهید. اما باید مهارت های انگیزه دادن به این نیرو های ارزشمند را بدانید تا پس از مدتی به بهانه پیشنهادات بالاتر توسط کسب و کار های دیگر (رقبای شما)، شما را ترک نکنند.
بخش دوم: مهارت های حقوقی. این مهارتها در دو حوزه حقوق عمومی و حقوق تخصصی کسب و کار ارائه میشود. منظور از حوزه حقوق عمومی کسب و کار مجموعه نیاز های حقوقی است که هر کسب و کاری با آن درگیر است و حقوقدان باید با دانش خود آن نیازها را مرتفع سازد. اما حوزه حقوق تخصصی کسب و کار نیاز هایی است که کسب و کار های خاصی با آن مواجه میشوند و حقوقدان باید به آنها پاسخ دهد و ممکن است این نیاز مشابه در سایر کسب و کارها دیده نشود.
حوزه های حقوق عمومی کسب و کار که در این دوره ارائه میشود:
۱- روابط کارگر و کارفرما : طبق آمار و تعریف حقوقی ما از کارگر، قریب به ۱۰ میلیون نفر کارگر در ایران فعالیت میکنند که هر آن ممکن است با کارفرما به اختلاف بخورند. مهمترین مسئله در این زمینه نحوه تنظیم درست قرارداد های کار است تا با اختلافات کارگری و کارفرمایی کمتر مواجه شویم. اما حتی بعد از ایجاد اختلاف باید آیین دادرسی کار را بدانیم، پس حقوقدان باید در تنظیم روابط کارگر و کارفرما در مراحل مختلف (انعقاد قراراداد – اجرای قرارداد – طرح دعوا و …) ماهر باشد.
۲- حقوق مالیاتی: عدم آگاهی از قوانین مالیاتی و ارائه راهکار نادرست به کسب و کارها خسارت های مالی زیادی به آنها وارد میکند که ممکن است تا مرز ورشکستگی بروند.
۳- حقوق بیمه: نه تنها در میان جامعه دانشگاهی بلکه در میان عامه مردم، بیمه آن طور که باید شناخته نشده و این عدم شناخت تاثیرات منفی به دنبال دارد.
۴- قراردادنویسی: ما معمولا در هر صنف و مجموعهای که باشیم خواه ناخواه با ارگانها و ادارات و مجموعه های زیادی درگیر تعامل و قراردادنویسی هستیم. این موضوع میان کسب و کارها مشهودتر است. پس در واقع دانستن قواعدی که بتواند کسب و کار و قرارداد های آنها را نظم بدهد امری الزامی است.
۵- اسناد تجاری: کسب و کارها برای انعقاد قراردادها و انجام معاملات معمولا از ابزار خرید و فروش اعتباری که از طریق اسناد تجاری انجام میشود استفاده میکنند. حقوقدانان باید از قوانین این حوزه که سریعتر از هر حوزه دیگر حقوقی در حال تغییر و تحول است آشنایی به روز داشته باشند.
حوزه های حقوق تخصصی کسب و کار که در این دوره ارائه میشود:
۱- کمیسیون های شهرداری: حتی در شهر های کوچک هم روز به روز قرارداد های ساخت و ساز و مشارکت در ساخت را میبینیم. حقوقدانانی که در این زمینه فعالیت میکنند باید با قواعد کمیسیون های شهرداری آشنا باشند.
۲- حقوق مالکیت فکری: امروزه اقتصاد کالامحور جای خود را به اقتصاد دانش محور داده است و بسیاری از شرکتها به جای فروش کالا های خود به دیگران ایده هایشان را مبادله میکنند. آگاهی از حقوق مالکیت فکری که دانش مطالعه قوانین حمایتی از ایده هاست برای حقوقدانانی که با این شرکتها همکاری میکنند ضروری است.
۳- حقوق تجارت الکترونیکی: چه در میان عامه مردم و چه در میان شرکت های بزرگ تجاری، معاملات الکترونیکی همه روزه در حال گسترش است. حقوق سنتی توان پاسخگویی به روابط حقوقی که در فضای الکترونیکی ایجاد میشود را ندارد بنابراین قوانین تجارت الکترونیکی در کشور های مختلف شکل گرفته و حقوقدانان باید با آنها آشنا باشند.
۴- حقوق شرکتها : توسعه اقتصادی و صنعتی سریع کنونی موجب افزایش تعداد شرکت های تجاری ملی و فراملی شده است که گسترش دامنه فعالیت آنها را به دنبال داشته است.
۵- داوری: مزایای متعددی که داوری نسبت به دادرسی دارد (مانند انتخاب داور توسط اصحاب دعوا) باعث استقبال از آن شده و در اکثر قرارداد های تجاری با شرط حل و فصل اختلاف توسط داور مواجه ایم. لذا آشنایی با این حیطه از حقوق اجتناب ناپذیر است.
۶- حقوق پزشکی: این شاخه از حقوق نه تنها از جهت روابط پزشک و بیمار در دادگاه، بلکه از جهت حقوق و تکالیف سازمان های پزشکی نیز ضروری است. هر سازمان پزشکی به متخصصین امر در این حوزه نیازمند است. به علاوه نیاز های جدیدی در روابط خانوادگی و زناشویی شکل گرفته که صرفا با دانستن قواعد سنتی مدنی که در دانشگاه آموزش داده شده است نمیتوان برای آنها راهکار حقوقی ارائه کرد و پاسخ آنها در حقوق پزشکی است.
۷- آموزش حقوق: در هر حوزهای از حقوق که کار میکنید توصیه میشود به وادی آموزش هم ورود کنید، ولو بسیار اندک و در حد خدمات آموزشی رایگان. به این خاطر که در برندسازی شما موثر است و شما را به عنوان یک متخصص به مردم معرفی میکند. مثال بارز آن آموزش یک موضوع حقوقی در پیج اینستاگرامتان است.